Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο την «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και το λαό γενικότερα.
Άραγε μπορεί κανείς να μας εξηγήσει
πως θα αξιολογηθούν οι υποστελεχωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες;
πως θα αξιολογηθούν οι ακατάλληλες υποδομές και ο ελλιπής εξοπλισμός;
πως θα αξιολογηθεί η ανάθεση πολλαπλών καθηκόντων στους συναδέλφους;
πως θα αξιολογηθούν οι ποινικές διώξεις στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων;
πως θα αξιολογηθούν οι αξιολογητές που είναι τοποθετημένοι με ανάθεση;
πως θα αξιολογηθούν οι κάθε είδους παρεμβάσεις πολιτικών προϊσταμένων;
πως θα αξιολογηθούν οι ασάφειες της νομοθεσίας και η πολυνομία;
πως θα αξιολογηθεί η ανύπαρκτη στοχοθεσία ;
πως θα αξιολογηθεί η μισθολογική αφαίμαξη, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων του Δημόσιου τομέα στους ιδιώτες;
Η «αξιολόγηση» που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό την αναβάθμιση υπηρεσιών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, την στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, αποδοτικότερες και πιο ποιοτικές.
Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, για να υλοποιηθεί και να πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες που συνδέονται με αυτή.
Οφείλουμε να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό της κυβέρνησης η οποία με την απεργοσπασία που νομοθέτησε, επιχειρεί να ποινικοποίησει τη συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην νόμιμα προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Απέναντι σε αυτό το αυταρχικό ολίσθημα υπάρχει μόνο ο δρόμος του συλλογικού αγώνα.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας στην τρομοκρατία και την απεργοσπασία.
Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης.